Wim Kroeskop

Beste Oldambtster VVD’ers,

Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Wim Kroeskop, geboren in 1953. Vroeger groenteboer, daarna douanebeambte en nu gepensioneerd. Mijn vrije tijd vulde ik voornamelijk met genieten van de kleinkinderen, het schrijven van fantasyromans en koken, maar sinds kort dus ook als penningmeester van het VVD netwerk Oldambt.

 

Voor mijn werk, vroeger als groenteboer, heb ik nogal wat opleidingen moeten volgen, kruideniers- en groentevakdiploma, middenstandsdiploma(weet niet of ze nog bestaan) inclusief boekhouden.

In die tijd heb ik al bestuursfuncties vervuld. Zo ben ik, in die lang vervlogen tijden, secretaris bij een drumband en wat later bij een damclub geweest.

Toen ik op mijn 33ste bij de douane kwam heb ik tijdens en naast mijn werk een fors aantal opleidingen en studies moeten doen, waarbij uiteraard rechts- en wetskennis het grootste deel in beslag nam. Als laatste heb ik in 2013 nog een opleiding softwaretester aan de CAP academie gedaan omdat ik als materiedeskundige meewerkte aan een nieuw vergunningsaanvraag behandelsysteem. Nadat dit gereed was heb ik me met interne controle bezig gehouden en fungeerde ik als rapporteur strategische goederen voor Den Haag en Brussel.

In die tijd ben ik eerst penningmeester bij de rijvereniging geweest en kort daarna voorzitter bij de honkbalclub.

 

Van de honkbalclub kennen Job Steynis en ik elkaar. Hij kent mijn liberale instelling en heeft mijn interesse gewekt om lid van de VVD  te worden, wat ik dan ook gedaan heb. Hij weet ook van mijn bestuurlijke achtergrond en tijdens een gesprek liet hij doorschemeren dat er een aantal mensen bezig was om weer een netwerk Oldambt op te richtten. Voor de grap vroeg ik: ‘Jij zeker voorzitter en dan wil je mij als penningmeester?’ Het gevolg is dat ik me na een serieus gesprek met Job voor deze functie beschikbaar heb gesteld, ondanks dat ik, toen ik net lid was, heb aangegeven dat ik alleen “op de achtergrond” hand-en-spandiensten wil verrichten.

 

Ons idee is een netwerk te creëren waar we elkaar kennen, met elkaar kunnen discussiëren over lokale zaken en het ook nog een beetje gezellig hebben. Ik zal dan ook mijn best doen om, samen met de andere bestuursleden, te proberen dit te realiseren, maar we rekenen ook op jullie hulp.

 

Hopelijk kan ik nog een paar jaar wat voor ons netwerk betekenen

 

Met liberale groet,

Wim Kroeskop