Sander Leuning

© EWu

Mijn naam is Sander Leuning, 27 jaar jong en geboren en getogen in het prachtige Oldambt. Samen met mijn vriendin woon ik met veel plezier in Winschoten. Reizen is mijn passie, naast sporten en natuurlijk politiek.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als veiligheidskundige. Ik ben sinds mijn 20ste lid van de VVD en oa 2 jaar actief geweest als campagneleider in het Oldambt. Sinds maart 2018 raadlid.   De bewuste keuze om lid te worden van de VVD is gebaseerd op het feit dat de idealen waar de VVD voor staat, mij passen ‘als een warme jas’. Vrijheid, gelijkheid, veiligheid en leefbaarheid zijn voor mij van essentieel belang.

Mijn doelstelling voor de komende jaren is: actief meebouwen aan het Oldambt, de prachtige gemeente waarin we wonen. Een gemeente waar veel mogelijkheden en kansen liggen voor inwoners. Het lijkt me een geweldige uitdaging om de kansen die er liggen samen met u op te pakken. Ik hoop de verbinding te maken tussen ‘onze’ jongeren en de politiek. Politiek lijkt voor veel jongeren een ver-van-mijn-bed-show, dat was het een aantal jaren geleden ook voor mijzelf. Totdat ik me erin ging verdiepen en tot de conclusie kwam; besluitvorming en leefbaarheid in de gemeente gaat ons allemaal aan, zowel voor jong als oud.

Het gaat de laatste jaren beter met de economie, dit zien we ook in het Oldambt. Ik vind het tijd worden dat de inwoners van Oldambt hiervan gaan profiteren. Werken moet lonen en de gemeentelijke regelingen mogen hier vooral niet in belemmeren. Ook op het gebied werkgelegenheid voorzie ik mooie kansen. Voor bedrijven moet het aantrekkelijker worden om zich te vestigen in onze mooie gemeente. Hierbij moeten we, als gemeente, vooral gaan samenwerken met deze partijen in plaats van tegenwerken.

De gemeente moet een aantrekkelijke thuishaven blijven voor iedere inwoner die hier woont of wil komen wonen. Daar wil ik mij samen met u hard voor maken!

contact ; telefoon nummer 06-39568606