Job Steynis

Sedert 1993 actief betrokken bij de -lokale- VDD. Niet dat er voor die tijd geen politieke interesse was. Van huis uit al veel en vaak gediscussieerd over politiek en liberalisme, altijd met respect voor ander gedachtengoed.  Zodoende ook al vroeg kennisgemaakt met diverse politieke kopstukken. Mensen die wat te vertellen hadden.                                                                                                           

Door langdurig verblijf in buitenland - met als standplaats : de wereld, met al haar diversiteit aan zowel geestelijke als politieke stromingen, meer overtuigd liberaal geworden.

Door een speling van het lot altijd gewerkt in het grote bedrijfsleven – multinationals in hun vakgebied. Veel gereisd. Veel gezien.  Vooral hoe het niet moet. Geestelijke vernauwing doordat een paar mensen menen hun gedachtengoed te moeten opdringen aan anderen, zelfs volkeren. 

Met alle ellende van dien in de wereld en Nederland. Op mijn lijf geschreven “verbeter de wereld, begin bij jezelf”.

De politiek lost geen problemen op. Politici moeten kaders scheppen waardoor anderen problemen kunnen oplossen. En waar kun je dat beter tot uitvoering brengen dan bij de enige liberale partij die niet betweterig in het leven staat:  de  VVD toch!

Een partij die de mensen juist stimuleert in vrijheid  te doen en denken wat men wil. Maar vrijheid is voor mij ook verantwoordelijkheid nemen met respect naar anderen. En verbanden leggen.

Waarom word je dan destijds ineens actief?  Omdat er zo weinig mensen vanuit het bedrijfsleven politiek bedrijven. Een groot gemis. En geeft te denken….hoe zou dit toch komen.  

Gevolg: een hele beperkte eenrichtings blik vanuit de lokale politiek op het leven van mensen. Denken dat de maatschappij maakbaar is. Mensen die nog nooit een bedrijf – de kurk waar onze maatschappij op drijft - van binnenuit hebben zien functioneren, die nog nooit zelf een cent verdiend hebben. Zij beslissen lokaal over u en mij.  

Een liberaal geluid is dan ook – zeker in het Oost-Groningse – hard nodig. Er zijn veel te veel politieke partijen die er baat bij hebben dat de situatie in ons mooie gebied blijft zoals die is,

Vandaar dat ik mij al 30 jaar actief inzet voor de lokale VVD. Als sociale dienstplicht. Noaberschap. Altijd iedereen stimulerend om het beter te doen. Goed is niet goed genoeg. Streep de flauwekul door en kom direct tot de essentie van zaken. Dat is voor mij lokale politiek. Voor de mensen je eigen omgeving. Dat probeer ik binnen de VVD te doen. Anderen te stimuleren in verbeteren. 

Van 2010 t/m 2018 heb ik als raadscommissielid voor de VVD mogen functioneren 

Sinds oktober 2020 mocht ik me raadslid en per oktober 2021 zelfs fractie voorzitter van de VVD fractie in onze mooie gemeente noemen. En per april 2024 zelfs voorzitter.


06-83245111

































telefoon : 06-83245111