Mandy Meertens

© EWu

Beste Oldambsters,

Sinds 2010 woon ik samen met mijn vriendin Diana in onze mooie gemeente Oldambt. Op de plek waar de OZMI fabriek heeft gestaan en waar de fabriekspijp nog altijd de skyline van Winschoten markeert.

Als geboren Delfzijlster heb ik mij direct thuis gevoeld in het Oldambt. Een lekker directe aanpak en een ieder is gelijk. Een stijl waar ik erg van houd. Direct, maar met respect voor elkaar. Leven en laten leven en kop d’r veur. Dit alles uiteraard met de nodige dosis humor.

Na een jaar in China te hebben gewoond, geleefd en gewerkt ben ik inmiddels al 10 jaar in dienst bij ETT Media te Groningen. Sinds 2015 ben ik tevens bestuurslid geworden bij de Stichting Kinderopvang KiWi. Dit is erg leuk om te doen want KiWi is een begrip in onze gemeente. Hard werken, betrokken zijn en verantwoordelijkheid nemen zit in de genen.

Diana heeft een eigen bedrijf in Led verlichting en werkt hard als ondernemer. Vrije tijd gaat op aan muziek en sport. Meerdere malen per jaar ga ik naar de Johan Cruyff Arena om een wedstrijd van mijn cluppie Ajax te kijken en ook een wedstrijd van Donar staat af en toe op het programma. Blij ben ik ook met een prachtige Klinker waar we meerdere malen per jaar naar een concert of voorstelling toe gaan.

De reden om als VVD lid ook actief te worden en mij kandidaat te stellen is omdat mijn motto is: werken moet lonen! Ondernemers zijn daarbij cruciaal en moeten de juiste steun krijgen.

Mensen die kunnen werken moeten dat ook willen omdat ze er beter van worden. Mensen die wel willen maar niet kunnen daar moet een vangnet voor zijn. Waar ik slecht tegen kan zijn mensen die alleen maar zeuren en de zaken alleen vanuit het eigen ‘negatieve’ perspectief kunnen bekijken. Als je niet in een ander kan verplaatsen is verdraagzaamheid en begrip vaak ver te zoeken. Als gemeente is het belangrijk om financieel de goede keuzes te blijven maken.

Ik zou mij lokaal graag inzetten voor de jeugd en jongeren. We hebben de taak om ze in onze mooie gemeente te houden en een rol voor ze te vinden om zich betrokken te voelen.

Ook veiligheid, duurzaamheid en milieu zijn onderwerpen die mij na aan het hart liggen. We willen allemaal van het gas af, maar we vinden het moeilijk om rationeel te kijken naar wat we dan wel willen. Samen kijken naar waar we optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden.

Natuurlijk is het wel zo dat een beter milieu nog altijd bij onszelf begint. We hebben allemaal een eigen verantwoordelijkheid. Om doelen te halen zijn gedreven mensen nodig die het gesprek durven aan te gaan en die zich niet door een tegenslag laten weerhouden. Zo iemand wil ik als volksvertegenwoordiger zijn voor de inwoners van de gemeente Oldambt.


contact ;  telefoon nummer   06-30433603