VVD fractie bezoekt st. de Compagnons Zuid en Oost Groningen.

Zo’n 7 jaar geleden ontstond dit initiatief om ons gebied (beter) te promoten. Ontstaan vanuit een provinciale stuurgroep oostelijk groningen. Inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige stichting met ca. 50 leden.

In een samenwerking tussen bedrijfsleven, bewoners, overheid en andere organisaties wil men ambassadeur zijn op basis van positieve uitstraling, economische groei en kansen benutten voor wonen, recreëren en ondernemen.

Een van de initiatieven is het opstarten van een Ondernemersacademie. Momenteel doen 10 MBO-ers van Noorderpoort Stadskanaal en Winschoten mee. Jonge mensen met een plan of idee voor ondernemen. Zij volgen 10 maanden lang diverse workshops, netwerk bijeenkomsten en cursussen bij ondernemers in onze regio. Een coach begeleidt de jonge ondernemers.  Ook voor HBO-ers wordt nu een plan uitgewerkt.

Wat is de VVD fractie Oldambt nog duidelijker geworden : benader de lokale arbeidsmarkt meer vanuit EZ oogpunt dan vanuit Sociale Zaken.   Behoudt talent ; biedt hen kansen.

Voor meer info :   www.compagnonsgroningen.nl