Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!

Het wordt voor veel gemeenten een spannende periode: worden de Klimaatdoelen 2020 gehaald? Gemeenten realiseren zich vaak onvoldoende dat de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze gemeentelijke Klimaatdoelen. En als de aanplant van bomen en bossen wordt gedaan met kinderen, werkt het twee kanten op: - kinderen helpen de gemeente bij het halen van haar Klimaatdoelen - de gemeente leert kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien. Dus…..tijd voor Operatie Boomfeestdag! bron: htpps://www.boomfeestdag.nl

© EWu

Gisteren waren verschillende vertegenwoordigers van politieke partijen uit Oldambt aanwezig bij de boomfeestdag.

Op De Hoogte waren veel scholen aanwezig om na een quiz, in speciale vakken nieuwe boompjes te planten. Het was een behoorlijk natte bedoeling en menig wit T-shirt van de kinderen was na het graven en poten zwart van de Groninger klei.

Maar gezellig was het wel, zeker toen de zon doorbrak en Kira Dekker kwam optreden: een zeer geslaagd evenement!

bron: https://www.boomfeestdag.nl/foto-s-en-filmpjes/nationale-viering-boomfeestdag-gemeente-oldambt

Prinses Irene eregast op 62ste Boomfeestdag

Woensdag 14 maart is Prinses Irene voor de eerste keer in de Boomfeestdag-geschiedenis aanwezig bij de nationale viering van de Boomfeestdag. Dit traditionele evenement wordt dit jaar voor de 62ste keer gevierd en wel in gemeente Oldambt, provincie Groningen. De prinses gaat samen met 400 kinderen uit Oldambt in debat over het belang van bossen én het belang van een Kinderminister voor natuur en milieu. 

Boomfeestdagvoorzitter Albert Verlinde leidt het GroenDebat. De prinses plant vervolgens samen met 400 kinderen meer dan 1000 bomen in dorpsbos De Hoogte van Staatsbosbeheer en plant de laatste boom van de Bomencirkel in het unieke nieuwe woon-en recreatiegebied van de gemeente, Blauwestad. Haar zus Prinses Beatrix plant op dat moment in Utrecht ook een boom.

bron: https://www.boomfeestdag.nl/nieuws/prinses-irene-eregast-op-62ste-boomfeestdag