VVD statement Raad extra 26-1-2022 "gaswinning"

Voorzitter,

Ik zit hier met een dubbel gevoel

Als 1e  als groninger ben ik vóór de groningers,  dus alles wat we daarvoor kunnen doen : DOEN

Maar ook : waarom hebben de partijen die nu debat aanvragen dat niet 2 weken geleden gedaan? Alle zaken die voor nu binnengehaald zouden kunnen worden zijn al binnengehaald.   Staats secr. Vijlbrief  is zelfs als 1e daad in zijn nieuwe functie 2 dagen naar Gr. afgereisd  

-        -  Er ís € 250 milj  extra geld toegezegd voor het SNN potje

-        -  En er wordt overlegd om tot alternatieven te komen om extra gaswinning te voorkomen.            Hierover is zelfs een motie in de 2e kamer aangenomen tijdens de Alg. Beschouwingen vorige week.                                                                                           

       Dus dat wij hier zitten is – en ik ben al geciteerd door RTV Noord- mosterd na de maaltijd. Al kan het hopelijk verhelderend werken.

 

Voorzitter,

Laat ik duidelijk zijn

Toen ik 10 januari na een fractie overleg thuis kwam en op de tv de rijen mensen zag in de “snel-weg naar de subsidie gaarkeuken” dacht ik maar 1 ding  : be-scha-mend!        We kennen de verdere verhalen                                                                                               

VVD Oldambt is blij dat we de motie “Groningen-zegt-nee” voluit en van harte hebben ondersteund.

In een land waarin het 8uur journaal de Voice of Holland belangrijker vond dan onze fakkeloptocht    – waar vele lokale vvd-ers in mee hebben gelopen - mogen wij toch trots zijn dat die tocht zo waardig en vredig is verlopen.  

En daarnaast ben ik blij dat ik bij een landelijke partij zit. Nog op de dag dat de fracties van de coalitie partijen , 11-janauri jl,  werden samengesteld had ik al contact met de woordvoerder op dit dossier van de VVD in die 2ekamer.  Ongeveer de belangrijkste souffleur van staats secr Vijlbrief.  En afgelopen vrijdag hebben we hem al mogen ontmoeten hier in Groningen,  in de klei. Dus beter aktief  je invloed uitoefenen dan gekrakeel langs de kant.                                                                                                             

En daarom heb ik nog steeds vertrouwen in onze regering : Laat het maar zien!

 

J.Steynis

Fractie vz

VVD Oldambt